Пленковић: Нема дилеме, „великосрпска агресија“ се догодила

Пратите нас
Нема никаквих дилема да се „великосрпска агресија“ на Хрватску десила, изјавио је данас хрватски премијер Андреј Пленковић коментаришући медијске наводе, према којима је српски председник Александар Вучић од хрватске колегинице Колинде Грабар Китаровић затражио да не користи стално израз „великосрпска агресија“.

Пленковић је рекао да се „великосрпска агресија на Хрватску догодила почетком 90-их“ и да је „спроведена уз подршку ЈНА и побуњеника и уз дириговано вођство из Београда“.

„Ту нема никаквих дилема. Та је чињеница врло чврста и врло јасна, сигуран сам за сваког хрватског званичника, а нарочито за политику владе“, навео је Пленковић.

Иначе, додао је да му није било познато да су Вучић и Китаровићева имали „преписку“ на ту тему, јавља „Хина“.

Он је, такође, оценио да политички противници „подмећу“ хрватској председници тако што у преткампањи за председничке изборе у Хрватској пласирају такве ствари у етар.

„Преткампања за председничке изборе траје. Они који не желе добро председници, очигледно стављају такве ствари у етар“, изјавио је он новинарима после седнице председништва и националног већа ХДЗ-а, пренео је Танјуг.

Хрватски недељник „Национал“ објавио је наводну преписку између хрватске председнице и њеног бившег саветника Мате Радељића, а у њој је имејл у којем пише да ју је Вучић замолио да више не користи израз „великосрпска агресија“.

Председник Вучић је потврдио наводе хрватских медија да је од хрватске председнице тражио да се не користи стално израз „великосрпска агресија“, али је истакао да је од ње тражио и боље услове живота за Србе у Хрватској.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала