Чиме је Путин почастио Ердогана у Москви

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган на сајму „МАКС 2019“, сладолед
Председник Русије Владимир Путин и  председник Турске Реџеп Тајип Ердоган на сајму „МАКС 2019“, сладолед  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин је на Међународном сајму авијације и свемирских истраживања „МАКС 2019“ почастио председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана руским сладоледом.

Након обиласка сајма, председници су пришли пулту са чувеном руском посластицом, коју су заволели многи светски политичари.

Прилазећи продавачици, руски председник се заинтересовао за понуду.

„Избор је велики — сладолед у чашици, у корнету, од чоколаде, млечни, са пистаћима. Имамо и волошки сладолед од ваниле“, набрајала је продавачица.

Док је преводилац журно преводио Ердогану, Путин је за то време за свог колегу одабрао волошки сладолед, а за себе „каровку" из Кореновке.

„Чоколадни или млечни?“ питала је продавачица.

„И један и други“, одговорио је Путин са осмехом.

Руски председник је извадио свежањ новчаница из џепа, међу којима је било новчаница од 5.000 и 1.000 рубаља, као и новчаница од 200 рубаља са сликом Крима.

Продавачици сладоледа је дао пет хиљада рубаља.

„Дајте министру кусур — за развој ваздухопловства“, рекао је Путин и показао главом на министра индустрије и трговине Дениса Мантурова, а он је са осмехом захвалио на великодушности.

Након тога су лидери две земље пробали сладолед. Међутим, Путин је одлучио да почасти све чланове обе делегације, па су се сви још једном вратили до пулта са руским сладоледом.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала