Амерички сенатори одлично знају да су на „стоп листи“ за улазак у Русију

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички сенатори Рон Џонсон и Крис Мерфи, који су изјавили да су им одбијене визе за улазак у Русију, добро знају да се налазе на руској „стоп листи“, рекла је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Амерички сенатори, та двојица, знају одлично да су на руском списку лица којима је забрањен улазак у нашу земљу, али он није забрањен тек онако, него искључиво као одговор на то што је Вашингтон увео неосноване рестрикције против значајног броја чланова Федералне скупштине Руске Федерације“, рекла је Захарова на конференцији за новинаре.

Она је скренула пажњу на околности које амерички сенатори покушавају да сакрију од сопствених бирача.

„Много пута смо предлагали Вашингтону да се сви чланови законодавних органа обе земље изузму из свих ограничења путовања, како би се самим тим укинуо макар један фактор који омета наше билатералне односе“, навела је Захарова.

„И не само то, амерички сенатори су обећали да ће допринети реализацији такве иницијативе. А шта видимо у пракси? У пракси видимо да они ништа нису предузели, видели смо циркуску представу, у чијој је основи манипулисање јавним мњењем кроз давање неверодостојних информација“, закључила је Захарова.

Сенатор републиканац Рон Џонсон је 26. августа саопштио да му је Русија одбила визу. Руска амбасада у САД је саопштила да јој се сенатор није обратио за дозволу за путовање у Русију.

Министарство иностраних послова Русије је касније објаснило да је сенатор на руској „стоп-листи“ и да му је то познато. Након тога је још један представник Сената САД, демократа Крис Марфи, саопштио да му је одбијена руска виза.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала