Мајка признала да је оставила бебу у контејнеру

© Фото : PixsabayОдлагање рађања је бољка свих земаља у Европи
Одлагање рађања је бољка свих земаља у Европи - Sputnik Србија
Пратите нас
Жарковчанка Г.М. (33) данас је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду признала да је своју тек рођену бебу у понедељак оставила у контејнеру поред свог стана у Жаркову, након чега је тужилаштво предложило суду да јој се одреди притвор.

Она је тужилаштву изнела своје разлоге за такав поступак, а вештачења која треба да уследе показаће да ли је била свесна својих поступака.

Портпарол тужилаштва Ирена Бјелош прецизирала је за Танјуг да је тужилаштво предложило да се Г.М. одреди притвор како не би утицала на сведоке и нити узнемиравала јавност.

О предлогу до краја дана треба да одлучи судија за претходни поступак Вишег суда у Београду.

Г.М. се на терет ставља кривично дело тешко убиство у покушају детета (члан 114. став 9), за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора, а према законским прописима, за дело које остане „у покушају“, као и овом случају, суд може да изрекне ублажену казну.

Током истраге која треба да уследи биће испитани сведоци и обављено неуропсихијатријско вештачење, као и вештачења које треба да утврде када је дете тачно рођено и да ли је мајка била у постпорођајној депресији...

Како се сумња, Г.М. је дете родила у стану без лекарске помоћи, а потом ставила у пластичну кесу и убацила у контејнер у близини стана у насељу Жарково.

Бебу је у понедељак у пластичној кеси у контејнеру пронашао пензионер Слободан Цветковић, док је према писању медија, шетао свог пса.

Беба је потом смештена у дечију клинику у Тиршовој.

Иначе, како сазнајемо, Г.М. већ има једног сина од седам година и није социјално угрожена.

Живи у заједници са својим оцем и обоје су запослени.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала