Русија: Гугл и Фејсбук се мешају у изборни процес

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаСтраница друштвене мреже Фејсбук на екрану компјутера
Страница друштвене мреже Фејсбук на екрану компјутера - Sputnik Србија
Пратите нас
Бројни материјали који су објављени на ресурсима „Гугла“, али и „Фејсбука“, могу се сматрати мешањем у унутрашње ствари Русије, изјавио је заменик шефа Централне изборне комисије Русије Николај Буљајев.

„Много тога што се објављивало на ’Гуглу‘ и ’Фејсбуку‘ се може сматрати као утицај на човеков избор. Када постоји утицајни фактор, то се може сматрати као мешање у унутрашња питања“ рекао је он.

Истовремено, Руска агенција за надзор медија (Роскомнадзор) саопштила је да је установљено да су и „Гугл“ и „Фејсбук“ на дан избора поставили одређене политичке рекламе, што се сматра мешањем у унутрашње ствари.

Огласио се и шеф Централне изборне комисије Русије Андреј Климов, који је рекао да ће Комисија Савета Федерације за заштиту руског суверенитета у другој половини септембра размотрити све покушаје мешања у локалне изборе у Русији.

Поред тога, Централна изборна комисија је навела и да су забележени бројни хакерски напади на интернет портал те институције, али да су сви напади успешно одбијени.

У Русији се данас одржавају локални избори, на којима ће бити изабране регионалне и локалне власти, као и посланици за упражњена посланичка места у Државној думи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала