Ђорђевић сурово искрен после тешког пораза од Аргентине (видео)

© Фото : Fiba.basketballСелектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић
Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Селектор „орлова“ истиче да морају да се подигну главе за последња два меча.

Кошаркаши Србије поражени су од Аргентине са 97:87 у четвртфиналу Мундобаскета. „Гаучоси“ су „орловима“ и нашем селектору Александру Ђорђевићу одржали прави час кошарке и спустили су нас на земљу, након што су многи прерано полетели после убедљивог иживљавања над Анголом, Филипинима и Порториком, где су победе биле и са по 50 поена разлике.

Селектор Ђорђевић изнео је утиске после меча:

„Ово је веома тежак пораз. Ови момци су били под невероватним менталним притиском, кроз цео турнир и пре, то можда није било добро. Била је присутна еуфорија код нас, били смо фаворити, сви су нас пратили, давали нам подршку, не само наши медији, већ и светски су писали да ћемо победити на Мундобаскету... Некада то код нас не помаже. Знам кроз какав притисак смо прошли“, изјавио је Ђорђевић на конференцији за медије после меча, преноси „Телеграф“.

Истакао је селектор Србије и кључне елементе утакмице.

Репрезентативци Аргентине прослављају победу над Србијом и пласман у полуфинале - Sputnik Србија
Болан крај бајковите приче: Фантастична Аргентина „орловима“ сломила крила (фото, видео)

„Кључ утакмице била је игра њиховог плејмејкера, а ми смо имали превише грешака. Они су све време држали контролу. Можда нисмо били добро ментално припремљени. Аргентина је играла невероватну одбрану, имају сјајне брзе руке. Нису ми се допале неке судијске одлуке и много фаулова није било суђено Аргентини. У трећој деоници смо имали прилику ― да смо се одвојили мало, подигли бисмо се и дошли бисмо до даха који нам је толико требао. Имали смо превише грешака, већ у првом полувремену двоцифрен број. Њихов шут је био невероватан у круцијалном делу меча ― Гарино и Кампацо су погодили невероватне шутеве у последњим секундама преко руке, нама у фацу“, анализирао је Ђорђевић.

„Покушали смо да спустимо лопту, имали смо лидере на терену. Морамо да уздигнемо главе, имамо два меча до краја. Дошли смо као тим, враћамо се као тим. Поносан сам на то како смо се понашали, шта смо створили изнутра. Благословен сам да сам њихов тренер. Али ово је кошарка“, рекао је селектор.

„Морам још нешто да кажем. Кампацо је доминирао у утакмици и ово је његова победа. Скола је лидер и један од најбољих играча свих времена у кошарци и он је дао стабилност у њиховој победи. Честитке тренеру и Аргентини“, додао је Ђорђевић.

Новинаре је интересовало да ли ће се Василије Мицић вратити са Мундобаскета након овог пораза, због породичне трагедије.

„Видећемо да ли ће се вратити, али сам рекао у свлачионици да је он феноменалан момак. Треба много храбрости за ово. Покушао је да помогне, али то је нешто што не одлази тек тако. Поносан сам на њега и на то како је реаговала цела нација“, закључио је Ђорђевић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала