Конвој РТС-а заустављен на Јарињу (видео)

Пратите нас
Караван Радио-телевизије Србије "Најлепше народне песме", који је кренуо у Косовску Митровицу, заустављен је на прелазу Јариње, објавио је РТС.

Како се наводи, косовске власти не дозвољавају улазак екипе, и поред уредно достављене папирологије, а конвој са опремом чека на Јарињу више од 20 сати.

РТС је јавно упутио протест косовским властима задуженим за поштовање процедуре око преласка на административним прелазима.

У саопштењу РТС наводи да караван "Најлепших народних песама" у четвртак, 12. септембра треба да се одржи у Косовској Митровици, што је уједно и концерт којим се обележава 95 година постојања Радио Београда.

Поред благовремено поднете, уредне документације неопходне за улазак на територију Косова и Метохије, конвој РТС-а у којем се налазила техничка опрема за бину и линк возило, задржан је јуче, у уторак, 10. септембра, у 15 сати на прелазу Јариње без икаквог образложења.

Данас су му се придружили и остали чланови екипе која је јутрос кренула из Београда - водитељи, музичари Народног оркестра РТС-а и продукционо особље.

Више од 20 сати конвој чека да уђе на територију Косова и Метохије, чиме се доводи у питање могућност ваљане техничке реализације концерта у Косовској Митровици, наводи Јавни сервис.

"Ово малтретирање и понижавање радници РТС-а издржаће само због тога да би одржали обећање дато грађанима Косовске Митровице и нашем народу на северу Космета, да ћемо концерт одржати", закључује се у саопштењу објављеном на сајту РТС-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала