Вођа Ал Каиде позвао муслимане да нападну циљеве на Западу

© AP Photo / Massoud HossainiАвганистан
Авганистан - Sputnik Србија
Пратите нас
У говору поводом 18. годишњице од терористичког напада на САД 11. септембра, лидер терористичке организације Ал Каиде Ајман ел Завахри позвао је муслимане да нападну циљеве у САД, Европи, Израелу и Русији.

У видео-снимку који је објавила та милитантна група, Ел Завахри (68) је критиковао и „повратнике“ из џихада, обраћајући се онима који су у затвору променили поглед на напад 11. септембра и који сада сматрају да је тај напад неприхватљив због страдања цивила.

„Ако желите да се џихад фокусира само на војне мете, америчка војска је присутна широм света, од истока до запада. Ваше државе су пуне америчких база, са свим тим неверницима и корупцијом коју шире“, рекао је у снимку Ел Завахри, преноси АП.

Говор Ел Завахрија је трајао 33 минута и 28 секунди, али нема прецизних сазнања када је снимљен. Он је Египћанин, а вођа Ал Каиде постао је после убиства Осаме бин Ладена 2011. године, пренео је Танјуг.

Претпоставља се да се скрива негде у пограничним региону између Авганистана и Пакистана, а према извештају УН, он је лошег здравља. У том документу се не наводе детаљи о његовом стању.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала