„Форбс“ објавио листу 10 највећих приватних руских компанија

© Sputnik / Ilya PitalevЛого компаније „Лукоил“
Лого компаније „Лукоил“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Магазин „Форбс“ је објавио листу највећих руских приватних компанија, а на првом месту се опет нашла руска нафтна компанија „Лукоил“.

Корпорација је прошле године остварила приход од 8,036 билиона рубаља, што је четири пута више од прихода „Сургутнефтегаса“, који износи 1,867 билиона, због чега се та компанија налази на другом месту.

Треће место на ранг-листи припало је компанији „ИКС5 Ритејл груп“ са оствареним годишњим приходом од 1,533 билиона рубаља.

На четвртом месту је компанија „Магнит“, чија је годишња добит 1,237 билиона рубаља.

Петорку највећих компанија затвара „Татњефт“ са приходима од 910,5 милијарди рубаља.

Затим следи један од највећих независних произвођача гаса у Русији „Новатек“, металуршка и рударска компанија „Евраз“ и Новолипецки металуршки комбинат „НЛМК“.

На деветом месту налази се компанија „Нориљски никл“, а листу од првих десет затвара компанија „Мегаполис“, која управља активама у сфери дистрибуције и логистике робе широке потрошње.

У рејтинг је било укључено укупно 200 приватних компанија, а њихов укупни приход у периоду од годину дана повећао се за 22,2 одсто, чиме је достигао 43,7 билиона рубаља.

Од 200 компанија само је 19 показало негативан резултат у приходима у односу на прошлу годину.

Како се истиче, највећи раст су као и прошле године показале компаније за угаљ.

„Форбс“ је као основу за процену прихода користио информације које су предочиле компаније са листе, као и податке Федералне пореске службе Русије и Федералне службе за државну статистику.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала