Додик: Наставак Алијине декларације, информисаћемо Вучића

© СрнаМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Програмска декларација бошњачке Странке демократске акције (СДА), која предвиђа формирање „републике БиХ“ без ентитета и кантона, само је наставак „Исламске декларације“ оснивача те странке Алије Изетбеговића, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Гостујући у емисији „Око“ РТС-а, Додик је истакао да је реч о општемуслиманској декларацији, а на питање зашто то тврди, одговорио је да ниједна бошњачка партија није критиковала њену антиуставност и антидејтонски карактер.

„Ово само говори да би српски народ требало још више да се окупи“, рекао је српски члан Председништва БиХ и додао да ће на сутрашњем састанку у Београду информисати председника Србије Александра Вучића о новонасталој ситуацији.

Србија је једна од потписница Дејтонског споразума, а програмска декларација СДА крши и Устав БиХ и тај споразум, подсетио је Додик.

Према његовим речима, међународна заједница већ 25 година руши Дејтонски споразум и високи представници су чинили све да га уруше.

Додик је рекао и да се то види на примеру Савета министара који је Уставом дефинисан као помоћни орган Председништва БиХ, а високи представник га је описао као неку врсту владе.

Он је рекао и да је на данашњој седници Председништва БиХ договорено да ће 8. октобра његови чланови бити заједно у Београду код председника Србије Александра Вучића.

Истог дана Србију би требало да посети и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала