Снимак Кнежевићевог разговора са Вујошевићем: Катнић ће спржити врховног државног тужиоца (видео)

© Sputnik / Небојша ПоповићДушко Кнежевић се демонстрантима обратио преко видео бима
Душко Кнежевић се демонстрантима обратио преко видео бима - Sputnik Србија
Пратите нас
У дану када је у црногорском Тужилаштву најављено саслушање секретара високог државног тужиоца Ненада Вујошевића, председник „Атлас групе“ Душко Кнежевић је објавио трећи наставак аудио-снимка телефонског разговора о наводној корупцији у црногорском Тужилаштву.

На снимку се, између осталог, чује да Кнежевић каже Вујошевићу да ће главни специјални тужилац (ГСТ) Миливоје Катнић „спржити“ врховног државног тужиоца Ивицу Станковића, пренеле су „Вијести“.

У транскирпту који је објавио тај подгорички дневник, Кнежевић поново упозорава Вујошевића да треба да се чува, да је то сазнао од „службе“, којој је пажњу на секретара, како верује, скренуо Станковић.

Из прилично немуштог разговора, судећи према транскрипту, Кнежевић каже Вујошевићу да је Станковић то урадио да „заштити себе, није сигурно да заштити тебе“.

Полиција Црна Горе у Подгорици - Sputnik Србија
Ухапшен Вујошевић: Станковић и Катнић ће га „испитати“ да ли су примали паре од њега

Кнежевић у разговору помиње и тужиоца Борчића, који га је наводно позвао да сарађују.

У шифрованом разговору Вујошевић сугерише Кнежевићу да се директно јави „тати“ који чека његов позив.

„И татини инвеститори, ти имаш све то... татини инвеститори по Београду да зидају... Ко су ти татини инвеститори“, пита Вујошевић и додаје да је то све рекао тамо неком, чије име не помиње.

„Татини инвеститори су му већ дали стан у Београду. Татини инвеститори, то је... Па богами нема шта да говори служби. Служба и ово нека слуша, неће му бити добро. Него он је, он је... у ствари, он не може ништа да заврши, њега без Боричића... није ово тачно да су га именовали за в.д-а, то ће се тек у октобру видети јер он је потпуно небитан, он нема утицаја, разумеш ли“, каже Вујошевић.

Потом Кнежевић каже да „има за Катнића бомбу“, али да ће претходно „спржити ове друге људе“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала