Почео „десант два милиона људи“ на америчку пустињу, реаговала и војска (видео)

© AP Photo / John LocherДесант на Област 51
Десант на Област 51 - Sputnik Србија
Пратите нас
Нешто што је пре неколико месеци почело као шала америчког студента на Фејсбуку постало је хит тема светских медија, који се питају шта ће се данас догодити у Области 51 и да ли ће бити „упада“ у ваздухопловну базу у Невади.

Студент Мети Робертс је у јуну, наиме, покренуо фејсбук групу „Упад у Област 51, не могу нас све зауставити“ како би се провериле теорије завере да у тој области америчка војска држи ванземаљце и свемирске бродове.

„Састаћемо се у Области 51, туристичкој атракцији Центра ванземаљаца и координисаћемо наш улазак. Ако потрчимо као Наруто (главни лик из истоименог јапанског цртаног филма, прим. уред) можемо се кретати брже од њихових метака. Идемо да видимо те ванземаљце“, стајало је у „позиву“.

​Његова порука привукла је много пажње, па се за „десант“ пријавило више од милион људи, док је још толико особа изразило интересовање.

Градови у Невади, у близини ваздухопловне базе, која се налази на око 180 километара од Лас Вегаса, били су изненађени позивима људи који су желели да резервишу ноћења.

Сада, када је тај дан дошао, мисија „Упада у Област 51“ изгледа много другачије — онлајн шала изазвала је реакцију и америчке војске и Фејсбука, преноси Танјуг, позивајући се на „Индипендент“.

​Убрзо, цела прича је добила озбиљан тон. По објави, интересовање за тај позив је постајало све веће, као и нервоза због помисли да би заиста неки људи могли да покушају да провале у базу која служи за тестирање летелица и обуку.

​Тим поводом, између осталих, огласила се и портпаролка америчких ваздухопловних снага Лора Макендрујз, која је упутила оштро упозорење свима који имају такве намере.

„Америчке ваздухопловне снаге су увек спремне да штите Америку и њену имовину“, истакла је она.

Прошлог месеца тај „догађај“ нестао је са Фејсбука, а „Индипендент“ наводи да није јасно зашто се то десило. У том тренутку, интересовање за „упад“ у Област 51 изразило је више од два милиона људи.

​АП пише да нико не зна шта ће се данас догодити и да људи пристижу у Неваду, тачније у мања места Рејчел и Хико.

Према наводима Ројтерса, у три сата после поноћи по локалном времену, за када је био планиран „упад“, окупило се само неколико десетина људи.

​Неки од њих су носили костиме, маске ванземаљаца и натписе „Ослободите Е. Т. ванземаљца“.

Област 51 већ дуже време је под велом мистерије, уз теорије завере да се ту налазе остаци тела ванземаљаца и њиховог неидентификованог летећег објекта који се наводно срушио у Розвелу, у Новом Мексику, 1947. године.

​Америчке власти нису потврдиле постојање базе све до 2013. године, када је Централна обавештајна агенција (ЦИА) објавила архиве у којима се наводи да је то место коришћено за тестирање шпијунских авиона.

Та документа, међутим, нису ставила тачку на спекулације о ванземаљцима у бази.

Рејчел у Невади се налази на само 19 километара од Области 51, северно од Лас Вегаса и у том месту је организован музички фестивал за све „гониче НЛО“, додаје Ројтерс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала