Хилари Клинтон подржала одлуку о покретању процедуре Трамповог опозива

© Sputnik / Никита Шохов / Уђи у базу фотографијаБивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон током предизборне кампање
Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон током предизборне кампање - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон подржала је одлуку Представничког дома Конгреса САД да покрене процедуру опозива председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа, пише часопис „Пипл“.

„Залажем се за почетак (процедуре) опозива. Нисам донела ову одлуку лако и брзо, али ово је ванредна ситуација“, рекла је Клинтонова.

„Последње понашање у вези са Украјином, покушај да се председник Украјине (Владимир Зеленски) увуче у заверу како би се нанела штета бившем америчком потпредседнику (Џозефу) Бајдену или изгубила војна помоћ која му је потребна како би се одбранио од Трамповог пријатеља Владимира Путина — ако то није разлог за опозив, онда не знам шта јесте“, истакла је Клинтонова.

Председница Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси најавила је покретање формалне истраге о томе да ли би председник Доналд Трамп требало да буде опозван.

Демократе су најавиле да ће позвати Трампа на одговорност због његове наводне претње Украјини која укључује прекид испоруке америчке помоћи, ако украјински председник Владимир Зеленски не покрене „истрагу“ против бившег потпредседника Џоа Бајдена, који је и могући кандидат демократа на следећим председничким изборима.

Раније су медији јавили да је амерички лидер током разговора са Зеленским наводно открио неке поверљиве информације и покушао да примора украјинске власти да покрену истрагу против бившег потпредседника и кандидата за председника САД Џоа Бајдена. Трамп то негира и сматра да је та прича измишљена како би заштитила Бајдена, чији је син Хантер наводно умешан у корупцију у Украјини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала