Какви нам се телефони спремају у будућности

© SputnikТехнограм
Технограм - Sputnik Србија
Пратите нас
Мобилни телефони одавно више нису уређаји који нам само служе за слање порука и за позиве. Паметни телефони којима верујемо данас су мини „црна кутија“ са нашим подацима.

Од првих „Андроид“ и „иОС“ телефона дели нас нешто више од десет година, док се у технолошком смислу чини као да су прошле деценије. Слободно тржиште је слободно онолико колико тренутно доминантнима одговара и то потврђују и санкције САД усмерене директно према кинеској компанији „Хуавеи“, а које се односе на забрану коришћења сервиса компаније „Гугл“ на оперативном систему „Андроид“.

Шта се променило на тржишту мобилних телефона на дизајнерском и технолошком нивоу у претходној деценији? Како ће тржишни рат обликовати будућност продаје „Хуавеи“ телефона и треба ли то да забрине постојеће кориснике? Какви нам се уређаји спремају у будућности?

О овој теми у емисији „Технограм“ говоре Иван Јелић, директор за производе и развој портала „Б92.нет“ и један од аутора „Б92 Технополис подкаста“, и Радомир Марковић, ИТ стручњак и директор „Таг Mедие“.

Технограм
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала