„Мирни“ демонстранти у Хонгконгу засули полицију киселином и Молотовљевим коктелима (фото)

© REUTERS / ATHIT PERAWONGMETHAАнтивладини демонстранти на протесту у Хонгконгу
Антивладини демонстранти на протесту у Хонгконгу - Sputnik Србија
Пратите нас
Демонстранти у Хонгконгу бацају Молотовљеве коктеле на полицијску управу округа Чимсачи, саопштила је телевизијска и радио корпорација РТХК.

Полиција је већ употребила сузавац за растеривање демонстраната у неколико области и испалила и два хица упозорења са бојевом муницијом. Демонстранти, са своје стране, уништавају имовину и постављају барикаде. Неколико полицајаца и новинара поливено је корозивном течношћу од које су задобили опекотине.

Полиција је такође објавила неколико фотографија повређених. На снимцима се види уништена униформа полицајца, као и опекотине које подсећају на опекотине од киселине. Полиција је оштро осудила ове акције.

Група демонстраната окупила се у области Чимсачи. Демонстранти су бацали на полицијску управу Молотовљеве коктеле. Неколико „коктела“ пало је на травњак који се запалио.

У Хонгконгу се од почетка јуна одржавају масовни протести због закона о екстрадицији. Опозиција у Хонгконгу је раније планирала да одржи велики протестни марш 1. октобра, али је пријава за то одбијена. То није зауставило демонстранте који су изашли на улице и сукобили се са полицијом. Демонстранти су се окупили у различитим деловима града, разбијају семафоре и ограде на путевима и узвикују пароле.

Влада Хонгконга је из безбедносних разлога била приморана да откаже празнични ватромет, а церемонија подизања заставе пресељена је са улице у просторије. Демонстранти називају планирану акцију за 1. октобар „Даном жалости“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала