Лидери земаља ЗНД усвојили програм сарадње за борбу против тероризма

© Пресс-служба премьер-министра Армении / Уђи у базу фотографијаПосета председника Русије Владимира Путина Туркменистану
Посета председника Русије Владимира Путина Туркменистану - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидери земаља-чланица Заједнице независних држава (ЗНД) усвојили су програм сарадње за борбу против тероризма и екстремизма за наредне три године, а церемонија потписивања одржана је у Ашхабаду након заседања Савета лидера земаља ЗНД.

Након заседања, лидери земаља-чланица ЗНД потписали су и декларацију о стратешкој економској сарадњи.

Помоћник руског председника Јуриј Ушаков раније је рекао новинарима да је потписивање тог документа иницирао Туркменистан као председавајући Заједницом независних држава ове године.

Ушаков је истакао да је декларација о економској сарадњи усмерена на повећање конкурентности националних економија и ефикасности коришћења друштвено-економског потенцијала сваке државе појединачно, али и заједнице у целини, у циљу развоја трговинских веза унутар ЗНД.

Поред тога, лидери држава ЗНД су током заседања Савета усвојили конвенцију о преносу извршења казни, које се не односе на лишавање лица са слободе.

Очекује се да ће тај документ омогућити обједињавање приступа земаља-учесница ЗНД регулацији у тој сфери и формирање механизма како би се осуђене особе вратиле нормалном животу.

Наредни самит Савета лидера земаља ЗНД одржаће се у Ташкенту. Раније је саопштено да ће се у оквиру тог самита разговарати о програму сарадње земаља-учесница ЗНД у борби против тероризма и другим насилним манифестацијама екстремизма у периоду од 2020-2022.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала