Путин о последицама турске операције у Сирији: ДАЕШ ће се разбежати

© AFP 2023 / DELIL SOULEIMANПрипадници курдских Народних заштитних снага (YPG)
Припадници курдских Народних заштитних снага (YPG) - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин упозорио је да постоји могућност да терористи ДАЕШ-а које држе Курди на североистоку Сирије, побегну услед турске војне операције.

„Сада видимо шта се дешава на северу Сирије у вези с турском војном операцијом… Постоје одређене ствари које не могу да заобиђу нашу пажњу. На северу Сирије се налазе зоне у којима су сконцентрисани терористи ДАЕШ-а. Њих су до сада ограђивале курдске војне формације. Сада турска армија улази тамо, Курди напуштају те кампове. У суштини, то су кампови за задржавање терориста ДАЕШ-а. Они просто могу да се разбеже. Нисам уверен да ће турска армија, и колико ће брзо, моћи то да преузме под контролу“, рекао је Путин током заседања Савета лидера Заједнице независних држава.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган 9. октобра је објавио да је почела операција „Извор мира“ на северу Сирије, усмерена против Радничке партије Курдистана и терористичке организације ДАЕШ. Турска авијација је истог дана бомбардовала град Рас ел Ајн у сиријској провинцији Хасеке и још неколико градова. Касније је објављен почетак и копнене операције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала