Ђуле Ван Гог: Док је лидера пајаца на светској сцени — неће доћи до белаја (видео)

© SputnikМаша РАдовић и Ђуле Ван Гог
Маша РАдовић и Ђуле Ван Гог - Sputnik Србија
Пратите нас
„Велике и јаке силе треба да смање напетост између себе, јер када су превише напете — прети све да пукне као струна. А онда ми мали и скоро невидљиви голим оком, цвилимо од бола, а у тим тренуцима мир свакако зна да буде далеко од стола. И преговори не постоје“, каже у интервјуу за Спутњик Ђуле Ван Гог.

Фронтмен групе „Ван Гог“ Звонимир Ђукић Ђуле отворио нам је врата свог стваралачког гнезда. У његовом радном окружењу, међу клавијатурама и електичним гитарама, разговарали смо о последњем, десетом студијском албуму, о будућности рок музике, али и о друштвеним и политичким феноменима данашњице.

Ђуле нам је открио шта би пожелео када би му анђео заиста био брат, да ли целокупно човечанство хода по врелом асфалту, али и шта се клати у нашој свакодневици.

На питање ко је „лудо луди“ државник на светској политичкој сцени, легендарни рокер одговара у свом стилу:

„Сваки који је емотивно миниран, а немиран. И онда он, као такав, глобално прети да изазове ’бум-бум‘, ’трас-трас‘. Ако је већ емотивно миниран, нек буде миран, то је достојанствено и то је дисциплина која је дозвољена. Сведоци смо да све више државника у свету су глумци или неки пајаци и свет је схватио да можда, ако дође неки прави политичар на чело неке велике силе, и дође до белаја. Али постоји нешто што се зове ’инстант карма‘ и постоји нешто што се зове природа и правда и неки процес освешћења. Верујем у то да ће се све напетости смирити, да ће се вреле главе охладити и да ће све постати пристојно и цивилизацијски, онако како доликује нама обичном, једноставном свету“, поручује Ђуле за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала