Асад: Злочиначка турска операција је неприкривени напад на Сирију

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредседник Сирије Башар Асад
Председник Сирије Башар Асад - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски лидер Башар Асад је на састанку са саветником ирачког премијера за питања националне безбедности Фалехом ел Фајадом изјавио да Турска врши злочиначку агресију над Сиријом.

„Турска злочиначка агресија, коју врши Ердоганов режим над нашом земљом у овом тренутку, представља срамну инвазију и неприкривени напад“, навео је Асад.

Према његовим речима, Дамаск ће се супротстављати том нападу свим законитим средствима.

​Ирачки саветник предао је Асаду поруку од премијера Адела ел Махдија у вези с развијањем односа двеју земаља, као и с борбом против тероризма и заштитом безбедности заједничке границе.

Раније је стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја изјавио да је Турска уверила Москву да ће поштовати територијалну целовитост Сирије.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да ће руска страна радити на томе да Турска и Сирија успоставе сарадњу у заштити безбедности на заједничкој граници.

Турска је 9. октобра почела војну операцију „Извор мира“ на северу Сирије, која је усмерена против Радничке партије Курдистана и других, њој блиских оружаних формација.

Аутономна администрација североистока Сирије је 13. октобра објавила да је с Дамаском постигла договор, према којем сиријска армија треба да заузме територије дуж северне границе ради одбијања „турске агресије“.

Владине снаге су ушле у низ насеља у провинцији Рака и на северу Алепа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала