Русија дала Србији петогодишњи кредит

© Tanjug / Драган КујунџићЗаменик министра финансија Русије Јуриј Зубарев и српски министар финансија Синиша Мали размењују потписане споразуме у присуству премијера Русије Дмитрија Медведева и председника Србије Александра Вучића.
Заменик министра финансија Русије Јуриј Зубарев и српски министар финансија Синиша Мали размењују потписане споразуме у присуству премијера Русије Дмитрија Медведева и председника Србије Александра Вучића. - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће Србији обезбедити петогодишњи извозни кредит до 172,5 милиона евра по 2 одсто камате, наводи се у уредби Владе Русије објављеној на порталу за правне информације. 
„Руска страна даће српској страни државни извозни кредит у износу до 172,5 милиона евра за финансирање 75 одсто вредности сваког уговора... за пројектовање и изградњу електротехничке инфраструктуре на железничким деоницама Стара Пазова-Нови Сад и Ваљево-Врбница-државна граница са Црном Гором, као и за изградњу јединственог диспечерског центра за контролу кретања возова на територији Републике Србије“, наводи се у тексту документа.

У саопштењу се наводи да ће Србија кредит искористити у периоду 2020-2025. „Српска страна плаћаће... камате по стопи од 2 одсто годишње“, додаје се у документу.

У суботу су се током посете премијера Русије Дмитрија Медведева Русија и Србија договориле да се Београду обезбеди извозни кредит. Заменик министра финансија Русије Јуриј Зубарев и српски министар финансија Синиша Мали разменили су потписане споразуме у присуству премијера Медведева и председника Србије Александра Вучића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала