Тешка америчка војна техника стигла у Литванију

© Facebook / Lietuvos kariuomenėАмеричка војна техника стиже у Литванију
Америчка војна техника стиже у Литванију - Sputnik Србија
Пратите нас
Тенкови и борбена возила америчког батаљона, који ће шест месеци бити распоређен на полигону у Пабраду, стигли су у Литванију, јавио је литвански Спутњик позивајући се на Министарство одбране земље.

„Конвоји војне технике иду главним путевима северног и источног дела земље, у пратњи литванске војне полиције, а тешка војна техника се превози железницом“, пише Спутњик.

Према наводима агенције, у Литванији ће се одржати обука првог батаљона деветог пука прве америчке дивизије који је распоређен у Форт Худу у држави Тексас. Војна јединица је са собом довела тешку технику: око 30 тенкова „Абрамс“, више од 20 борбених пешадијских возила „Бредли“ и др.

Утовар америчких тенкова М1А2 Абрамс у луци Констанца у Румунији - Sputnik Србија
Пентагон припрема распоређивање трупа у Европи

Спутњик Литванија раније је јавио да ће више од 500 припадника америчке војске стићи у Литванију у октобру за обуздавање, размену искустава и учешћа у војним вежбама. Први амерички војни батаљони стигли су у ову балтичку земљу 14. октобра.

У Литванији су од пролећа 2014. године распоређене америчке снаге по принципу ротације. Међутим, оне су последњи пут биле у региону 2017. године, пошто су у балтичким земљама почели да се дислоцирају батаљони НАТО-а.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала