Од српског Косова до споменика Милици Ракић— твитер савети амбасадору САД шта да посети у Србији

© Фото : The official website of the U.S. Embassy & Consulates in RussiaЗаменик амбасадора САД у Москви Ентони Годфри
Заменик амбасадора САД у Москви Ентони Годфри - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри поделио је са својим пратиоцима на Твитеру одушевљење што ће Србија у наредних неколико година бити дом њему, његовој супрузи и њиховом љубимцу. Амбасадор је том приликом затражио да га српски твитераши посаветују шта да проба од хране, али и која места да посети.

Низали су се твитови, а пратиоци су га углавном саветовали да обиђе српске манастире у Србији и да посети Косово и Метохију, а за храну су га упозорили да је „тешка“.

Осим тога што му је речено да посети етно села, пратиоци су му препоручили и да у Београду обавезно посети разрушену зграду Генералштаба, Амбасаду Кине, болницу Драгиша Мишовић, зграду РТС-а и споменик Милици Ракић.

„Прво што треба да обиђете то су манастири Косова и Метохије који су наши славни српски владари саградили. Успут свратите до енклава да видите како Срби данас тамо живе захваљујући вама“, наводи се у једном од твитова.

Било је и оних који су га посаветовали да се врати кући.

​„Твоја земља је учинила страховите злочине према нашем народу и држави. И не показујете никаквог вида покајања и жеље да нас обештетите, да вратите отето и да казните екипу која је водила антисрпску политику. Ви сте непријатељи српског народа.“

У осврту на српску кухињу саветовали су га да проба специјалитете са роштиља, ајвар и сјенички сир.

„Пробајте ’јела земаља које нису признале Косово‘ сваке недеље у кафани Павле Корчагин. Ако пружите подршку ручак ће бити бесплатан“, уследио је шаљив коментар.

Било је оних који су му замерили што се на Твитеру обратио на латиници.

„Поштовани господине амбасадоре у Србији се чита и пише на нашем писму српској азбуци, те вас најлепше молим да нам се тако и обраћате! Унапред захвалан.“

Нови амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри стигао је јуче у Београд.

Амбасадор Годфри је каријерни дипломата у класи министра-саветника. Од 2015. до 2019. године био је најпре министар-саветник за политичка питања, а затим и заменик амбасадора САД у Москви. Од 2013. до 2015. године био је на челу Канцеларије за Ирак у Бироу за Блиски исток Стејт департмента и министар-саветник за политичка питања у Амбасади САД у Багдаду, од 2012. до 2013. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала