Чепурин: И вотка и ракија! (видео)

© Sputnik / SputnikМаша Радовић и Александар Чепурин
Маша Радовић и Александар Чепурин - Sputnik Србија
Пратите нас
У 100. издању емисије „Маша и…“ бивши амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин открио је које су сличности, а које разлике наша два народа, шта ће му највише недостајати по повратку у Русију, али и коју навику стечену у нашој земљи никада неће променити.

Иако је током седам година проведених у Београду веома добро научио српски, Александар Васиљевич Чепурин избегавао је јавна обраћања на нашем језику за време свог мандата. Ипак, у интервјуу за Спутњик некадашњи амбасадор Русије говорио је на српском, а нама је наговестио да ће овај језик остати у његовој породици.

„Моја унука има три недеље. Тако да је можда време да почне да учи српски језик. Зове се Нева. То име није тако популарно у Србији. Изгледа тако паметна, а ако је паметна — почеће да учи српски, сигурно“, наводи Чепурин за Спутњик.

На питање које су добре, а које лоше особине Срба, наш саговорник каже да би му за тај одговор било потребно пет дана.

„Мислим да су најважније ствари душевност, жеља за напретком, храброст. То су очигледне ствари. Неки осећај вертикалне власти. Понекад је то лоше, а понекад добро. Али мислим да Србија и Срби имају све основе да земља напредује. Људи живе боље у Србији. Сада је можда најбољи моменат за тај напредак. Имамо стабилну власт и у Русији и у Србији. На срећу, изгубили смо тај осећај самопонижења који смо имали пре 10 година. Осећам да имамо могућност и све квалитете да напредујемо заједно, паралелно са Русијом“, закључио је Чепурин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала