Друга фаза испоруке С-400 Турској до краја 2020.

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаПротивракетни системи С-400 "Тријумф" у Севастопољу
Противракетни системи С-400 Тријумф у Севастопољу - Sputnik Србија
Пратите нас
Друга фаза испоруке руских система противваздушне одбране С-400 Турској предвиђа њихову заједничку производњу, што би могло бити реализовано до краја 2020. године, изјавио је шеф секретаријата за одбрамбену индустрију Турске Исмаил Демир.
„У другој фази испоруке С-400 имамо план за наредну годину. За разлику од прве фазе, ради се о заједничкој производњи и предаји технологија“, рекао је Демир. Он је објаснио да заједничка производња може мало да промени планиране рокове, на крај 2020. године.

Он је додао да се настављају техничке консултације са руском страном о делимичној производњи компонената С-400 у Турској. 

Уговор о испоруци противракетног система С-400 „Тријумф“ Турској „Рособоронекспорт“ је потписао у априлу 2017. године у Москви. Ово је највећи извозни уговор Русије са земљама блока НАТО-а. Према њему, Русија је испоручила Турској четири дивизиона система ПВО С-400 у вредности од око 2,5 милијарди долара.

Испоруке система С-400, које су изазвале кризу у односима Турске и Сједињених Америчких Држава, почеле су средином јула.

© SputnikПротивракетни систем С-400 "Тријумф"
Друга фаза испоруке С-400 Турској до краја 2020. - Sputnik Србија
Противракетни систем С-400 "Тријумф"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала