Бивши бугарски министар: Путин није добродошао, захтевамо извињење Русије

CC BY-SA 3.0 / MrPanyGoff / Амбасада Русије у Бугарској
Амбасада Русије у Бугарској - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар одбране Бугарске Николај Ненчев оштро је критиковао доделу награде у Русији председнику бугарског покрета „Русофили“ Николају Малинову, који је у Бугарској оптужен за шпијунажу, и позвао је да се повуче позив за посету Бугарској који је раније упућен Владимиру Путину.

„Након Путинове провокативне дрскости према нашој земљи, ми се противимо његовој посети!“, наводи се у саопштењу Ненчева, објављеном на његовом профилу на Фејсбуку.

Према његовим речима, он је огорчен што и председник и премијер и министар спољних послова ћуте поводом уручивања награде Малинову.

„Ми инсистирамо да председник, премијер и министар спољних послова одмах затраже извињење, као што су учинили у случају са председником Француске, који је споменуо бугарске и украјинске превознике илегалних миграната“, изричит је бивши бугарски министар.

Софија - Sputnik Србија
Бугарска пустила руског „шпијуна“ да побегне

Огласио се и председник организације „Русофили“ Николај Малинов, који је рекао да рачуна на укидање оптужби за шпијунажу, јер никада није скривао свој став у вези са Русијом, али да исто тако не сматра да се због таквих погледа може сврстати међу шпијуне.

„Рачунао сам на то да ће ми укинути забрану изласка из земље, јер сам, на крају крајева, јавна личност и у Русији и у Бугарској. Не сматрам Русију непријатељском земљом, да би ме називали њеним шпијуном или да би као такве окарактерисали целе организације“, рекао је Малинов, а преноси „Булгариа он ер“.

Он је такође додао да је руска страна забринута због оптужби на његов рачун, као и да су обећали да ће му пружити подршку — „од Министарства спољних послова, до администрације председника, укључујући и самог председника“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала