Лавров: Чудно је зашто Русију не оптужују за ситуацију у Боливији

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Русију стално оптужују за све што се дешава у свету — чудно је што је још увек нису оптужили за ситуацију у Боливији, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Навикли смо да Русију сматрају умешаном у све што се дешава у свету — тровање у Солзберију, ’брегзит‘, Каталонија. Недавно су нас помињали у контексту ситуације у Чилеу. Размишљао сам — зашто нас повезују са догађајима у Ираку, Либану и сада у Боливији? Нису нас оптужили за дешавања у Боливији, а то је заправо чудно. Нешто се дешава у главама оних који обично стварају геополитичку слику“, рекао је Лавров на маргинама Париског форума мира, који се одржава на иницијативу председника Француске Емануела Макрона.

На изборима који су одржани 20. октобра председник Боливије Ево Моралес победио је у већ у првом кругу, али његов главни противник Карлос Меса није признао резултате гласања.

Оружане снаге Боливије су апеловале на Моралеса да напусти дужност ради стабилности земље, након чега је он поднео оставку, као и сви високи званичници у земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала