Безбедњаци ЗНД анализирали шта Америка ради на Балкану

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Уђи у базу фотографијаСекретаријат Савета министара одбране земаља-учесница Заједнице Независних Држава (СНГ)
Секретаријат Савета министара одбране земаља-учесница Заједнице Независних Држава (СНГ) - Sputnik Србија
Пратите нас
Секретари Савета безбедности земаља Заједнице независних држава анализирали су методе америчког мешања у унутрашње послове других земаља, на примеру Србије и других балканских земаља, саопштила је прес-служба Савета безбедности Русије.

„Размотрене су последице повлачења САД из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета, у смислу претње стратешкој стабилности и међународној безбедности. На примеру Србије и других балканских земаља анализиране су методе мешања САД у унутрашње послове страних земаља“, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да су се секретари дотакли и ситуације у Сирији.

На састанку секретара Савета безбедности земаља-чланица ЗНД-а, који је одржан у Москви, било је говора и о хемијским и биолошким безбедносним претњама на простору ЗНД-а, као и о могућим правцима сарадње, када је реч о борби против њих.

„Посвећена је пажња побољшању интеракције између земаља када је реч о неутрализацији претњи које долазе од страних терориста и о спречавању њиховог кретања преко територије земаља-учесница ЗНД“, наводи се.

Британија, Лондон - Sputnik Србија
Британци издвајају милионе за приближавање Балкана ЕУ и НАТО-у

Такође се истиче да је на састанку било говора о главним претњама у области међународне информационе безбедности.

Секретари су разговарали и о ситуацији у Авганистану и о супротстављању безбедносним претњама које потичу са територије те земље.

„Било је речи о улози Међународног противминског центра Оружаних снага Русије у пружању помоћи страним државама приликом реализације међународних програма, пројеката и операција хуманитарног деминирања“, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала