Меркелова: Добри односи са Русијом у интересу Немачке

© REUTERS / Axel SchmidtАнгела Меркел
Ангела Меркел - Sputnik Србија
Пратите нас
Добри односи са Русијом су у интересу Немачке, упркос размимоилажењу када је реч о политици, изјавила је немачка канцеларка Ангела Меркел.

Меркелова је на конвенцији Хришћанско-демократске уније рекла да је, поред Русије, битно развијати и односе са Кином, с обзиром да је та земља један од најважнијих трговинских партнера Немачке.

Такође је рекла и да Европска унија (ЕУ) мора да се понаша уједињено.

„Ко би пре 10 или 20 година могао да помисли да ће се многострани приступ, када је реч о међународним питањима, наћи под претњом? Ко би могао да претпостави да ће са Русијом избити проблем кршења територијалне целовитости? Ко би могао да претпостави да ће се створити проблеми у преговорима са САД?“, запитала се она.

Меркелова је оценила и да пред Немачком стоји огроман број изазова, с обзиром да се цео свет суочава са великим проблемима, а уједно није ни одлучено какво место у свему томе треба да заузме Европа.

Меркелова је такође рекла и да никада није замишљала да ће бити толико дуго на власти, али да посао, упркос томе, још увек није завршен.

„Морамо да пронађемо решења за свет сутрашњице и обезбедимо да Хришћанко-демократска унија буде странка снажног центра Немачке“, закључила је немачка канцеларка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала