Бугарски новинар о шпијунској афери у Србији: Сетимо се Турске...

© AP Photo / Emrah GurelДржавни удар у Турској
Државни удар у Турској - Sputnik Србија
Пратите нас
Обавештајне службе страних држава не изводе увек деструктивне акције, изјавио је бугарски новинар Велизар Енчев, коментаришући шпијунску аферу у Србији. Он је подсетио на улогу руске обавештајне службе у догађајима 2016. године у Турској.

„Да није било руске обавештајне службе — цивилне и војне, не могу да кажем које, Ердоган данас не би био жив. Руска обавештајна служба је поседовала посебно озбиљну агентуру у Турској уочи покушаја државног удара, чему Ердоган дугује свој живот. Управо је руска обавештајна служба, према скоро званичним изворима из Анкаре, буквално неколико минута или пола сата пре напада авиона турског Ратног ваздухопловства на резиденцију, зграду у којој се налазио председник Турске Ердоган, упозорила на опасност“, изјавио је Енчев Бугарском националном радију.

Русија према Србији изводи обавештајну делатност, пошто треба да зна да ли је изгубила државу као свог савезника, као и да јој помогне ако затреба, нагласио је новинар.

„Као што се то десило у Турској“, изјавио је Енчев.

Новинар је изразио увереност да се информација да је Русија врбовала српског официра појавила у медијима захваљујући српској конраобавештајној служби.

„Ја ни у којем случају нисам адвокат руске стране, али према информацијама које су процуреле, то је у потпуности дело српске контраобавештајне службе“, изјавио је Енчев, додајући да је у појави ових података такође заинтересован и проатлански лоби у Београду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала