Девојчица са аутизмом има коефицијент интелигенције већи него Ајнштајн и Хокинг

© Фото : Јутјуб/Pauly WulАдхара Перез, девојчица интелигентнија од Ајнштајна и Хокинга
Адхара Перез, девојчица интелигентнија од Ајнштајна и Хокинга - Sputnik Србија
Пратите нас
Осмогодишња Мексиканка Адхара Перез има коефицијент интелигенције 162, што је више од оног који су имали Ајнштајн и Хокинг (160). Иако пати од Аспергеровог синдрома, похађа студије на два универзитета и сања да постане астронаут.

Са три године већ је познавалa алгебру и примљена је у Центар за негу талената у Мексику, где је са са осам завршила средњу школу, преноси „Јукатан тајмс“. Иако је натпросечно интелигентна, деца из разреда нису била превише дружељубива због здравствених тешкоћа које има. Две године  је трпела „малтретирање“. 

Девојчицa, која је према часопису „Форбс“ једна од најутицајнијих женских особа у астечкој земљи, сања да буде астронаут, али због година није успела да се упише на Национални универзитет у Мексику.

Тренутно Адхара студира онлајн на два универзитета: индустријско инжењерство, са специјализацијом из математике, и системско инжењерство. Развија паметну наруквицу која прати емоције деце са тешкоћама у развоју и која може да предвиди и спречи разне нападе који се дешавају услед болести.

Такође време проводи пишући књигу „Не одустај“, посебно посвећену деци са проблемима попут њених.

Њен сан је да похађа Универзитет у Аризони и стога учи енглески језик у припреми за овај циљ, како би могла да студира астрофизику и једног дана постане астронаут.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала