Марковић: Реакција тројице амбасадора непримерена

© Sputnik / Небојша ПоповићПремијер Црне Горе Душко Марковић у скупштини Црне Горе
Премијер Црне Горе Душко Марковић у скупштини Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Душко Марковић оценио је непримереном реакцију тројице амбасадора који су одлучили да плате казну од 600 евра, изречену суспендованој службеници Министарства вањских послова Мирни Никчевић.

Подсећамо, амбасадори Црне Горе Миодраг Влаховић, Небојша Калуђеровић и Жељко Перовић платили су казну од 600 евра и саопштили да је лако казнити Мирну Никчевић, али да је „тешко трпети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског“.

Марковић је, коментаришући такву одлуку, казао да је она непримерена.

„Не коментаришем њихову личну спремност да учествују у плаћању трошка за прекршајни налог у случају осуде њихове бивше колегинице. Њихова реакција је непримерена, ту реакцију оценио је и министар спољних послова. Видећемо у наредним данима како да ојачамо систем, да научимо све да раде свој посао, да се не плекају у туђи посао“, рекао је Марковић.

Казни ипак неће бити

Он је поручио да би појединци требало да служе систему, а не да институције буду платформа за било какве личне ставове и испољавања.

На питање да ли ће бити санкција у случају тројице амбасадора, Марковић је рекао:

„Није све у санкцијама и кажњавању, ако се погријеши, треба на то указати. Мало нас има, треба да се чувамо. Ко погријеши, да му се на то укаже.“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала