Путин и Си покрећу „Снагу Сибира“

© Фото : Газпромгасовод "Снага Сибира"
гасовод Снага Сибира - Sputnik Србија
Пратите нас
Видео-конференција поводом покретања гасовода „Снага Сибира“ у којој ће учествовати лидери Русије и Кине, Владимир Путин и Си Ђинпинг, могла би бити одржана у децембру са најмање три тачке на дневном реду, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Заиста се спрема видео-конференција. О томе су се договорили Путин и Си на састанку у Бразилу. Вероватно 2. децембра“, рекао је Песков.

Представник Кремља је обећао да ће информисати медије ако буде неких промена рокова. Он је нагласио да није планиран лични састанак лидера Русије и Кине, покретање гасовода ће бити одржано путем видео-конференције која ће бити организована са „минимум три тачке“.

Првобитно је планирано да покретање „Снаге Сибира“ буде 20. децембра.

Подсетимо — „Снага Сибира“ је један од главних пројеката руског „Гаспрома“ и „Кинеске националне нафтне компаније“, који би могао да допринесе да Русија постане један од главних снабдевача Кине природним гасом. Гасоводна мрежа је дуга 4.000 километара и моћи ће годишње да превезе до 61 милијарду кубних метара природног гаса, укључујући и 38 милијарди за извоз у Кину.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала