Хрватска брани шпијуне и оптужује Србију: Скрећете пажњу са озбиљних афера

CC0 / pixabay / Шпијун
Шпијун - Sputnik Србија
Пратите нас
Хрватска безбедносна агенција (СОА) изнела је вечерас, поводом кривичне пријаве БИА против два лица због шпијунирања у корист Хрватске, оптужбе на рачун Србије, које, иначе, немају везе са овим случајем.

СОА у саопштењу тврди да је реч о конструисаној кривичној пријави са циљем да се скрене пажња домаће и међународне јавности с озбиљних афера у Србији.

"Српске обавештајне институције, ради прикривања сумњи у кршење међународног права и релативизирања рада својих политичких, сигурносних и војних тела за интересе трећих држава, континуирано агресивно наступају према Републици Хрватској и њеним грађанима, као и према савезницима у НАТО-у", тврди СОА у саопштењу објављеном на њеном Интернет сајту.

СОА такође тврди да Србија системски злоупотребљава свој безбедносни апарат за ометање расветљавања судбине насилно одведених и несталих особа током рата у Хрватској и за прикривање наводних ратних злочина почињених над хрватским цивилима и војницима током онога што СОА наyива великосрпском агресијом на Хрватску, између осталог и, како кажу, оваквим оптужницама.

Безбедносно-информативна агенција саопштила је да је поднела кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици против хрватског држављанина Николе Кајкића и српског држављанина Дражена Летића, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело шпијунажа из члана 315 Кривичног законика Србије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала