Скандал на самиту НАТО-а: Руског новинара задржали као терористу!

© REUTERS / Yves HermanЛого НАТО-а
Лого НАТО-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција у Лондону испитала је и претресла продуцента Раптлија акредитованог за самит НАТО-а. Aкредитација му је анулирана према закону о тероризму!

Запослени у видео-агенцији Раптли, који је стигао у медија-центар, требало је да добије беџ, али су од њега затражили да сачека. Затим му је пришао човек у цивилној одећи, показао полицијску легитимацију и замолио да сачека његове колеге.

„Пришло ми је неколико полицајаца, замолило ме да покажем документе и објасним шта радим овде. Рекао сам да сам новинар и да чекам потврду акредитације. Показао сам пасош, новинарску легитимацију и писмо одобрења за акредитацију. Рекли су ми да сам притворен због сумње за тероризам. Претресли су и мене и моје ствари“, објаснио је продуцент.

Према његовим речима, полиција му је саопштила да је акредитација анулирана.

„Одговорио сам да није тачно и показао мејл. Полицајци су инсистирали на свом. Рекао сам да ме нису о томе обавестили и да сам зато и ушао у зграду. Након двадесетак, минута полицајци су ме оставили на миру“, додао је он.

Студио телевизије РТ у Москви - Sputnik Србија
Руски медији на мети ловаца на вештице

Раптли је упутио званични захтев Северноатлантској алијанси, али до сада није стигао одговор.

Главна уредница агенције „Русија севодње“ и телевизије РТ Маргарита Симоњан саопштила је да је продуценту видео-агенције Раптли на самиту НАТО-а акредитација анулирана према закону о тероризму.

Симоњанова је рекла да НАТО још није одговорио на захтев РТ-а. „Не знам како ствари стоје код чланица НАТО-а, али ми не запошљавамо терористе“, истакла је она.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала