Косово је Србија, Крим је Русија! Једна од доминантних порука скупа у Београду 

© Sputnik / Биљана Симић Конференције „Београдски дијалог"
 Конференције „Београдски дијалог - Sputnik Србија
Пратите нас
Крим се вратио у Русију и то заувек и што пре Украјина и западни свет то прихвате биће боље за све, поручила је у Београду заменица председника Комитета Државне думе Русије за међународна питања Наталија Поклонска.

Поклонска је један од учесника једнодневне конференције „Београдски дијалог. Европски отворени форум: За конструктивне односе са Русијом и признање воље народа Крима“, која се данас одржава у Београду.

Чињеница коју не прихвата Запад 

Она је подсетила на чињеницу да је 96 одсто становника Крима гласало за одлуку о припајању Русији.

„То је неоспорна чињеница, али је не прихватају Запад, САД и Украјина“, рекла је она.

Поклонска, бивша јавна тужитељка Крима, навела је и да је референдум о припајању Русији одржан у условима државног преврата и потпуног безвлашћа у Украјини за шта је одговоран Петро Порошенко.

„Дакле, народ има право на крваву револуцију, али нема право на мирни референдум?“, упитала је она и додала да нико не може да натера два и по милиона људи да живи у земљи у којој не жели и да је Украјина, својим понашањем и блокадама којима је прибегла против становника Крима, практично сама одустала од њих.

Припајање Крима  Русији - Sputnik Србија
Крим поручује Србији: Не одуговлачите са признавањем

„Неки украјински политичари су говорили — или ће Крим бити наш или ће бити пуст. Нису погодили. Крим се изборио да живи у Русији и да говори својим матерњим језиком“, рекла је она.

Крим је место руског идентитета 

Стални представник Крима при председнику Русије Георгиј Мурадов каже да је Крим место руског идентитета и да је питање Крима у стари питање територијалног интегритета Русије.

„Нисмо случајно организовали конференцију у Београду. Многе западне земље воде деструктивну политику и увеле су санкције против Русије, а Београд је тачка спајања. Руководство Србије тако нешто не ради, далековидо је“, каже он.

Мурадов није пропустио прилику да понови да Русија, у односу према Србији, полази од принципа поштовања територијалне целовитости , што је потврђено и на недавном сусрету председника две земље.

„Косово је Србија, Крим је Русија“, поручио је Мурадов.
© Sputnik / Биљана СимићКонференција „Београдски дијалог. Европски отворени форум: За конструктивне односе са Русијом и признање воље народа Крима“
Косово је Србија, Крим је Русија! Једна од доминантних порука скупа у Београду  - Sputnik Србија
Конференција „Београдски дијалог. Европски отворени форум: За конструктивне односе са Русијом и признање воље народа Крима“

Он је на конференцији прочитао и поруку председника Крима Сергеја Аксјонова, који је поручио да су најважнији задаци снижавање напетости и развијање конструктивних односа измећу Русије и западних земаља.

„Међутим, потребно је и да се чује глас народа Крима који се изјаснио на демократском референдуму, у складу са међународним правом, али чему се противе САД и западне земље. На делу су двоструки аршини“, рекао је Аксјонов.

Учесницима конференције обратио се и лидер СРС-а Војислав Шешељ, којем је уручена Медаља за јачање међународних односа са Кримом.

Он каже да је његову странку веома обрадовала одлука становника Крима и додаје да је политика његове странке да Србија треба да интензивира интеграцију са Русијом, укључујући Евроазијску унију, ОДКБ, Савез Русије и Белорусије.

„Надамо се да ће ускоро и званична Србија рећи да је Крим Русија“, рекао је он и додао да радикали воле и Украјину и Украјинце и да желе да се и они врате у окриље Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала