Америка шаље највећи број војника у Европу за последњих 25 година

CC0 / U.S. Army Europe / Конвој америчке војске у Европи
Конвој америчке војске у Европи - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе привремено ће пребацити у Европу 20.000 војника због учешћа у војним вежбама, укључујући и велике војне вежбе „Заштитник Европе 2020“, које ће се одржати на пролеће следеће године, рекао је бригадни генерал Шон Барнаби.

„Пребацићемо 20.000 америчких војника из САД у Европу. Распоредићемо их по европским земљама због учешћа у мањим војним вежбама. То је најбројније размештање америчких војника у Европи за последњих 25 година“, рекао је амерички генерал.

Барнаби је, између осталих, споменуо војне вежбе „Брзи одговор“, „Савезнички дух“, „Динамични фронт“ и друге. Према његовим речима, пребацивање војске ће се спровести у периоду од фебруара до априла 2020. године.

Амерички војници на војним вежбама Достојни партнер 2018 у оквиру НАТО-а у Грузији - Sputnik Србија
Док сви гледају у Сирију, НАТО се спрема за рат у срцу Европе

„Наравно, када се те војне вежбе заврше, амерички војници ће бити враћени у своје базе у САД што је пре могуће“, тврди генерал.

Такође је нагласио да војне вежбе нису усмерене против неке одређене земље, већ је њихов циљ да развију интеракцију и логистику на разним нивоима, као и да се усмере на „стратешку спремност“.

Амерички војници, заједно са техником, кренуће из лука четири америчке државе и стићи ће у шест европских земаља, одакле ће разним транспортним средствима бити пребачени у места где се одржавају војне вежбе, наводи се на сајту војних вежби.

У војним вежбама „Заштитник Европе 2020“ учествоваће око 37.000 војника из разних држава. Само амерички војници планирају да укључе око 13.000 јединица војне технике.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала