Шта је Бела кућа саопштила после посете Лаврова

CC0 / Pixabay / Овални кабинет у Белој кући
Овални кабинет у Белој кући - Sputnik Србија
Пратите нас
Током састанка са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом амерички председник Доналд Трамп упозорио је Москву да не покушава да се меша у изборе у САД и позвао ју је да реши сукоб са Украјином, саопштила је Бела кућа.

Са Лавровом је разговарао и амерички државни секретар Мајк Помпео, који је поручио да је „неприхватљиво“ било које страно мешање у америчке изборе и поручио Русији и другим земљама да ће Трампова администрација заштитити интегритет гласања.

Помпео је на конференцији за новинаре са Лавровом, с којим је у Стејт департменту разговарао о контроли наоружања, Украјини, Сирији и Венецуели, нагласио да ће Трампова администрација спречити мешање у изборе.

„Јасно сам ставио до знања да је то неприхватљиво и јасно сам Русији изнео наша очекивања. Трампова администрација ће увек радити да заштити интегритет наших избора“, нагласио је Помпео.

Уочи сусрета са Трампом у Белој кући Лавров је поново одбацио оптужбе да се Русија мешала у америчке председничке изборе 2016. године.

Рекао је да је Москва желела да објави детаље комуникације са Вашингтоном који би, како је навео, ослободили Русију од оптужби да се мешала у изборе, али да су САД то блокирале.

Посета руског шефа дипломатије Вашингтону, прва од маја 2017. године, одвија се у сенци званичног изношења оптужби у процесу опозива Трампа и председникових критика на рачун интерног извештаја Секретаријата за правосуђе, у којем се наводи да је ФБИ оправдано отворио истрагу о везама између Трамповог изборног штаба у кампањи 2016. године и Русије.

Лавров је у Вашингтон допутовао после посете Паризу, где су се у понедељак састали руски и украјински председник Владимир Путин и Владимир Зеленски, уз лидере Француске и Немачке.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала