Кијев љут на Србију због Крима, Поклонска одговара: Можете тако унедоглед...

© Sputnik / Нина Зотина / Уђи у базу фотографијаНаталија Поклонска
Наталија Поклонска - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што је Министарство спољних послова Украјине позвало саветницу за послове Србије у Кијеву Светлану Кошутић на разговор како би изразило протест због недавне посете представника кримске администрације Београду, представница Думе Русије Наталија Поклонска, која је била део делегације, критикује Кијев и поручује да се тиме ништа неће променити.

Министарство спољних послова Украјине је изразило забринутост због посете представника администрације Крима Београду од 4. до 7. децембра и истакло да Кијев посету доживљава као „непријатељски чин“ и покушај Русије да да легитимитет „илегалној окупацији Аутономне Републике Крим“.

Током посете, кримска делегација је имала састанке са посланицима Скупштине Србије, а одржана је и конференција чија је једна од тема било прихватање резултата кримског референдума.

„Наше посете праве посао Министарству спољних послова Украјине. Такве реакције могу да трају унедоглед, али то ништа неће променити. Конструктивна сарадња могућа је само на основу поштовања историјског и праведног избора грађана Крима“, рекла је Поклонска, која је заменица председника Одбора Државне думе Русије за међународна питања.

Она је додала да је спремна да одговори на сва питања у вези са законитошћу кримског референдума.

„Ако је у вези с том темом потребно размотрити било каква питања, спремна сам лично да на њих одговорим“, рекла је бивша тужитељка Крима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала