Тукли нас и викали „ово је Украјина“: Српске камионџије претучене на граници Украјине и Румуније

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVICГраница између Србије и Хрватске
Граница између Србије и Хрватске - Sputnik Србија
Пратите нас
Шесторица српских камионџија ноћас су око један сат после поноћи брутално претучени на граничном прелазу између Украјине и Румуније, на прелазу Ђаково—Халмеу.

„Њих су претукли украјински возачи шлепера, а док су их ударали викали су им да је ’ово Украјина‘ и да је ово њихова граница“, преноси „Курир“.

Група претучених српских возача објаснила је да се то догодило на граници између две поменуте земље — пред сам улазак у Румунију, на њиховом повратку кући.

„Претучени смо нас петорица-шесторица, од чега тројица баш тешко“, написали су возачи у поруци редакцији, додајући да су повређени Радојко Ковачевић, Милан Рујевић и Драган Јовановић.

Како се наводи, они су још у шоку и неверици, с обзиром на то шта им се догодило, а послали су фотографије повреда, као и слике са самог граничног прелаза.

Упитани шта је био повод за напад, рекли су да су нападнути из чиста мира.

Кажу да на том месту стоје и чекају већ данима, не само наши него и руски и белоруски шлепери, за разлику од домаћих украјинских, који без проблема обилазе километарску колону и прелазе границу за тили час.

Амбасада у Румунији: Нисмо званично обавештени о инциденту

Амбасада Србије у Румунији саопштила је да није званично обавештена о инциденту на украјинско-румунској граници.

Како је речено Тањугу у амбасади, инцидент се догодио на украјинској страни границе и о њему амбасаду нису обавестили ни држављани Србије ни надлежни румунски органи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала