Захарова: Помак у преговорима — Украјина променила приступ

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Источном економском форуму у Владивостоку
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је Украјина променила приступ преговорима када је реч о ситуацији на југоистоку те земље.
„Није се променио само тоналитет, већ и приступ, ја бих рекла. Чак не бих могла да изразим ни било какву сумњу у то“, рекла је Захарова.

Објаснила je и да је Кијев заузео далеко реалистичнији став у преговорима, да је Украјина почела да барата правним терминима и да се поставља у складу са интересима одређених сегмената друштва.

Подсетимо, 9. децембра је први пут у последње три године одржан самитНормандијске четворке“: Владимира Путина, Ангеле Меркел, Емануела Макрона и Владимира Зеленског. Након тога је одржан и састанак председника Русије и Украјине.

Четири лидера „Нормандијске четворке“ усвојила су заједничко саопштење које садржи три тачке: „Хитне мере за стабилизацију ситуације у ратној зони“, „Мере за реализацију политичких тачака Минских споразума“ и „Наставак“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала