Гледате 18+ садржаје на мобилном телефону — у великој сте опасности

CC0 / Pixabay / Мобилни телефон
Мобилни телефон - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Мобилни телефони су уређаји које људи доживљавају веома лично, па чак и онда када је реч о службеним апаратима. Компаније се суочавају са изазовом који представља релативно нов проблем у пословном свету — како ограничити непримерене активности и осигурати да активност на службеним уређајима које запослени добију остане примерна.

Када посећују порно-странице преко мобилних уређаја, људи углавном не размишљају о опасностима којима се излажу. Многи су углавном свесни могућности да угрозе углед, али не и безбедносног ризика који би могао да нашкоди њиховим личним подацима, али и подацима компаније за коју раде ако 18+ садржај на сумњивим веб-страницама гледају преко службеног телефона.

Готово четвртина злонамерних софтвера на мобилним уређајима долази с порнографских веб-страница. Другим речима, гледање порнића на паметном телефону представља много већи ризик од гледања истог садржаја на рачунару. Оперативни системи паметних телефона, посебно андроида, нису толико сигурни као оперативни системи класичних рачунара — код мобилних телефона постоје многе слабе тачке које хакери могу лако да искористе, пише „Индекс“.

Истраживање које је спроведено пре неколико година, показало је да је чак 40 од 50 најпопуларнијих порно-страница било зараженом неком врстом малвера. Истраживањем је обухваћено 100.000 службених мобилних уређаја у Великој Британији, а откривено је да на њих 10.000 сваког дана 34 редовно приступа непримереним садржајима на интернету.

На 100.000 мобилних телефона у време истраживања дневно је било више од 14 хиљада покушаја приступања непримереном садржају.

Истраживачи су закључили да је реч о мањем броју појединаца (запослених) који често покушавају да приступе овом садржају, а послодавцима су као решење понудили филтрирање садржаја, односно блокирање приступа сумњивим страницама путем службеног уређаја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала