За кога се сређују руске жене? Текст о томе зашто су нам потребне штикле и маникир

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаДевојке пред такмичење Мис Русије
Девојке пред такмичење Мис Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Рускиње се не облаче за мушкарце, већ за жене. И такмиче се међу собом – одећом.

Кад жена са истока излази из куће, покушава што је могуће више да сакрије лице и фигуру како други мушкарци не би видели њену лепоту. На крају крајева, све њени чари треба да се сачувају за њеног мужа. 

Просечна Рускиња обично обуче најбоље ствари за посао. Дуго стоји испред огледала, наносећи шминку, увијајући коврџе, бирајући гардеробу. Међутим, кад се врати кући, срећно скида сву ту „муницију“ и у најбољем случају облачи пиџаму са овчицама.

Праћење трендова може да угрози здравље... - Sputnik Србија
Колико су фарбе за косу штетне за здравље?

Искрени текст руске блогерке Морене Моране изазвао је много реакција на мрежама. А ево шта она тврди о потреби женa да се улепшају.

Рускиње се не облаче за мушкарце, већ за жене. И такмиче се међу собом – одећом.

Многи мушкарци погрешно верују да се жене облаче за њих, а жене које носе прозирне блузе и високе потпетице изазивају љубомору других жена.

Врло мало је мушкараца који ће након разговора моћи да опишу какав је жена имала маникир. Али има доста жена које су спремне да се прокоментаришу нокте без лака, испуцале крајеве косе и старомодни стил одеће.

Торбица са шминком - Sputnik Србија
Жене у несесеру носе нешто веома опасно

Ако ваша жена иде на посао и притом брине о свом маникиру, шминки и коси, онда највероватније жели да засени друге жене, а не мушкарце. Да ли сте приметили да се најлепша одећа често може видети на родитељским састанцима?

У ствари, научници су одавно доказали да је одећа начин да се жена позиционира не толико међу друге мушкарце, колико међу припадницама лепшег пола. Доказано је да су жене много строже од мушкараца када процењују фигуру, старосну доб, негу, стил и цену одеће и асесоара. Према томе се формира место у женској хијерархији.

Код куће, жене имају пуно брига у домаћинству

Можда неки мушкарци обликују своје идеје о идеалној жени на основу филмова које су гледали у детињству и реклама. Тамо лепе, елегантне домаћице лаганим покретом ногу уреде стан, истовремено спремајући вечеру, бринући о деци и плешући.

Стварност је суровија. Уместо беле хаљине која мирише на руже, понекад је потребно обући нешто практично. Ово је посебно упадљиво у ситуацијама када је жена заиста заузета децом и домаћинством, а нема помоћи са стране.

Мушкарац себи бира жену која је обично ведра, добро обучена и лепог изгледа. Али након рођења детета често се запита зашто је вољена обукла хаљину прекривену остацима дечје хране. Са добијањем деце, број кућних послова експоненцијално расте. Стога изглед не може остати исти.

Зато је допадљив, привлачан изглед покушај контроле и давања сигнала другима – добро сам.

Ако су потпетице и шминка обавезне компоненте путовања чак и до најближе продавнице, а гардероба се бира и пре бацања смећа, очигледно је да се жена не осећа оствареном у другим, значајнијим стварима. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала