Београд: Тражимо решење за проблеме Срба са Малте

© Sputnik / Милена ЦмиљанићВалета, Малта
Валета, Малта - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је данас да Србија покушава да нађе решење за проблеме Срба са Малте, након што је та земља одбила захтеве 22 српске деце за добијање боравишне дозволе јер њихови родитељи не испуњавају критеријуме минималног прихода.

„Министар Ивица Дачић је у контакту са колегом (са Малте) и покушавамо да нађемо решење које ће задовољити њихову имиграциону политику. Наш конзул је већ тамо, а амбасадор из Рима ће бити у току дана“, рекао је Одаловић за РТС.

Истиче да ће покушати да одложе извршење и оставе простора за жалбени поступак.

„Међудржавни споразуми на којима инсистирамо су основ да се са сваком земљом уреде овакви односи и питања“, рекао Одаловић.

Наглашава и да је важно да се наши људи интересују за то која су им права и обавезе.

„Много пута нам се десило да људи ништа о томе нису знали. Појављују се разне агенције које обезбеђују посао без информација о томе колико је тај посао легалан и у складу са прописима земље пријема и међудржавним споразумима“, упозорава Одаловић.

Истиче да је кључна адреса у припремној фази Министарство рада и социјалне политике, а да је и Министарство спољних послова увек ту да помогне, подучи, укаже на одређене проблеме и превентивно делује.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала