Путин: Формирање савеза са Белорусијом исправна одлука

© Sputnik / Андрей Александров / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и Белорусије
Заставе Русије и Белорусије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је формирање Савеза Русије и Белорусије била исправна одлука, али да већина постављених задатака није реализована.

„Сматрам да су одлуке о формирању Савеза Русије и Белорусије биле исправне. Руски и белоруски народ су, по мом мишљењу, исто што и украјински и руски — то је скоро једно те исто, у етничком смислу те речи и са тачке гледишта наше историје и духовних начела. Драго ми је због тога што се зближавамо са Белорусијом“, рекао је Путин.

Према мишљењу руског лидера, учињен је одређени напредак у тој области, посебно у социјалној сфери.

Заставе Русије и Белорусије - Sputnik Србија
Како је формиран савез Русије и Белорусије

„Али одлуке које су својевремено донете за време формирања Савеза Русије и Белорусије, у великој мери нису реализоване. Није урађено ни 90 одсто по сваком појединачном питању“, констатовао је он.

Путин је подсетио да је предложио председнику Белорусије Александру Лукашенку да размотре шта се још може учинити у плану савезничке интеграције.

„Александар Григорјевич (Лукашенко) и ја смо донели одлуку да се вратимо на то питање и размотримо шта се још може учинити да би се убрзао процес формирања Савеза Русије и Белорусије“, закључио је Путин.

Председник Русије Владимир Путин одржао је 15. пут разговор са новинарима, а током четири и по сата међу питањима су доминирале унутрашњеполитичке теме, које се тичу обичних Руса, али и кључна међународна питања — од Украјине, преко Либије, до САД и импичмента председника Доналда Трампа, као и стварања новог војног савеза САД, Јапана и Јужне Кореје.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала