„Не качите се са демонима“: Егзорцисти осуђују књигу која учи децу како да призивају зле духове

© ПиксабејДете и демон
Дете и демон - Sputnik Србија
Пратите нас
Међународно удружење егзорциста упозорава родитеље на „Дечију књигу демона“, која учи децу од пет година како да призивају демоне како би им помогли у проблемима као што су задиркивања и мрске школске обавезе.

Бизарна књига, објављена почетком ове године, подучава децу узраста од пет до десет година како да призову разноразне зле духове како би решили своје проблеме користећи низ једноставних симбола (дечје руке их лако цртају).

Уклети замак, духови - Sputnik Србија
Спутњик открива: Откуд све више снимљених духова

„Бљутава вечера? Позовите демона да је претвори у колаче. Не желите да идете у школу? Позовите духа да вас разболи“.

Егзорцисти су запањени.

„’Дечја књига демона‘ приказује призивање демона као нешто ’нормално и препоручљиво‘“, проценио је председник удружења егзорциста отац Франческо Бамонте.

„Књига позива децу да се сједине са њима, да их искористе... Не качите се се демонима!“, упозорава он.

Онај ко наводи дете да призива ђаволе као да је ставио бомбу у његове руке. Пре или касније дете ће повући окидач и бомба ће му експлодирати у рукама.

„Књига је део тренда обожавања ђавола као ’нормалне алтернативе другим религијама‘“, додао је Бамонте и рекао да пружање таквог материјала децу збуњује у разликовању доброг и лошег.

„Научити децу да траже помоћ од демона — чак и оног који је упакован и прилагођен деци, са капицом између рогова — то је као да им кажете да затраже помоћ од криминалца“, рекао је свештеник.

Док издавач „Којама прес“ представља књигу као „паранормалну пародију“ — можда након мноштва застрашујуће негативних критика родитеља који сматрају да је изашла „право из гротла пакленог смећа“ и као „чисто зло“ — „она и даље оставља ризик да дете уведе демоне у свој дом“, упозорили су егзорцисти.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала