Сад Трамп тражи хитан почетак процеса импичмента у Сенату

© AP Photo / Carolyn KasterАмерички председник Доналд Трамп
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп изјавио је да тражи да што пре почне процес импичмента у Сенату америчког Конгреса.

„Након што ми демократе нису испоштовале одговарајући процес у Представничком дому, ни адвокате, ни сведоке, ништа, сада желе да диктирају Сенату како да води свој процес. Они у ствари немају никакве доказе, неће се чак ни појавити. Желе да се извуку, А ја желим да процес хитно почне!“, написао је амерички лидер на свом профилу на Твитеру.

„Демократе у Представничком дому нису могле да добију ни један глас републиканаца за подршку њиховог преварантског импичмента. Републиканци никада још нису били овако јединствени! Демократе имају тако лоше доказе у овом случају, да не желе чак ни да учествују у овом процесу“, додао је Трамп.

Подсетимо — у Представничком дому америчког Конгреса резултати гласања за импичмент били су подељени по партијској основи — парламентарна већина коју чине демократе гласала је за, док су републиканци били против. За тачку о злоупотреби положаја гласало је „за“ 230 представника, док је против било 197, укључујући двојицу демократа, а један је био уздржан. По другој тачки — опструкција Конгреса — „за“ је било 229 представника, укључујући једног независног конгресмена, док је против било 198, укључујући тројицу демократа. Један парламентарац је опет био уздржан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала