Специјални изасланик председника САД и Хашим Тачи се састали у тајности

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи и Ричард Гренел
Хашим Тачи и Ричард Гренел - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник Хашим Тачи и специјални изасланик председника САД за дијалог Ричард Гренел састали су се јуче на приватном састанку у Берлину.

Медији тврде да су разговарали о наставку дијалога са Београдом и ситуацији на Косову. Састанак није потврђен из Тачијевог кабинета, али из Гренеловог јесте, тврде из „Газете експрес“, а преноси „Коссев“.

Међутим, о садржају састанка, из Гренелове канцеларије, није било додатних информација.

„Хвала на упиту. Не коментаришемо приватне састанке амбасадора Гренела, али можете претпоставити да се он сусреће са неким људима и групама редовно“, наводи се у одговору Дика Кустина, званичника за медије специјалног представника.

Према сазнањима „Газете“, Тачи и Гренел су разговарали о дијалогу, то јест начину да се дијалог деблокира, али и тренутној ситуацији на Косову, са посебним фокусом на постизборни период.

Косово је прошле недеље, након више од три месеца од одржавања избора, конституисало Скупштину, а након три одбијена позива косовског председника, будући мандатар Владе Косова Аљбин Курти прихватио је да се састане са косовским председником 6. јануара како би одржали консултативни састанак на ком би и званично било одабрано име будућег мандатара Владе Косова.

Од тренутка именовања мандатара, исти ће имати рок од 15 дана да обезбеди скупштинску већину за формирање владе, што значи да би Приштина могла добити владу до краја јануара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала