Србија значајно побољшала своје место у свету

© AP PhotoИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Сумирајући резултате које је Србија постигла током 2019. године, министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да је ова година била позитивна како на светској политичкој сцени, тако и на унутрашњој.

Мислим да је ове године било веома важних политичких резултата када је реч о Србији. Много светских државника долазило је у Србију, између осталог, и председник Путин и председник Макрон, изјавио је Дачић.

„Председник Вучић је имао веома важне посете широм света — од Кине и Русије, до Берлина и Париза и Њујорка на Генералној скупштини УН. То су биле веома важне посете и разговори, чиме је Србија значајно побољшала своје место на светској политичкој сцени“, рекао је Дачић.

Он је оценио да је и на домаћој сцени Србија остварила значајне резултате када је реч о финансијској стабилности и консолидацији.

„Србија има консолидоване јавне финансије и то омогућава Србији да дође до повећања запослености, до повећања инвестиција, да дође до смањивања јавног дуга и до могућности да Србија има неки свој дугорочни национални план када је реч о развоју. То је нешто што је важно за будућност Србије. У том смислу, мислим да је ова година била позитивна. Наравно, сви ми желимо да следеће године буду још позитивније и још боље, тј. желимо да ви новинари имате што мање посла када је реч о негативним стварима“, рекао је Дачић.

Одговарајући на питање Спутњика да ли је било и пропуштених шанси, Дачић је рекао да тога увек има.

„Увек има пропуштених шанси. Понекад ми је веома жао када уместо важних питања којима треба да се бавимо, ми морамо да се бавимо неким унутрашњим политичким покушајима изазивања дестабилизације у Србији, различитим измишљеним аферама и лажима што нам одвлаче пажњу од питања стабилности и будућности Србије“, рекао је министар.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала