Где је и како убијен Сулејмани /видео/

© AFP 2023 / IRAQI MILITARY / AFPМесто где је убијен Касем Сулејмани
Место где је убијен Касем Сулејмани - Sputnik Србија
Пратите нас
Командант елитне иранске јединице „Кудс“ при Корпусу Чувара Исламске револуције генерал Касем Сулејмани убијен је у нападу америчких хеликоптера, када је аутомобилом кренуо са аеродрома ка центру Багдада, изјавио је амбасадор Ирана у Ираку Ираџ Масџиди.

Како је рекао, са аеродрома ка Багдаду кренуло је два аутомобила, а у њима се налазило укупно 10 људи, укључујући и Сулејманија.

„Сви путници су погинули, укључујући и обезбеђење Сулејманија“, додао је.

Тело убијеног иранског генерала идентификовано је помоћу прстена који је носио на руци. Медији подсећају да је Сулејмани био познат по томе што је на руци имао прстен са великим црвеним драгим каменом, што је често могло да се види и на његовим фотографијама.

У међувремену су се на друштвеним мрежама појавили и снимци последица напада америчких хеликоптера на возила Сулејманија и његове пратње.

Подсетимо — ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на ирачки аеродром, а поред њега, страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашд аш Шаби“.

Смрт Сулејманија потврдиле су и иранске власти, као и Пентагон, који је додао да је операција изведена по налогу америчког председника Доналда Трампа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала