Иран: Убиство Сулејманија — највећа стратешка грешка Америке

© AP Photo / Vahid SalemiЕлитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.
Елитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Савет за националну безбедност Ирана назвао је „највећом стратешком грешком“ Америке убиство генерала Касема Сулејманија, јавља агенција Фарс.

„САД треба да знају да њихов злочиначки напад на команданта Сулејманија представља стратешку грешку у западној Азији. САД се неће лако извући од последица тих погрешних прорачуна“, наводи се у саопштењу Савета безбедности Ирана које је објавило Министарство иностраних послова те земље.

Место где је убијен Касем Сулејмани - Sputnik Србија
Где је и како убијен Сулејмани /видео/

Техеран ће се осветити Вашингтону због погибије високог војног званичника у право време и на правом месту, саопштио је Савет безбедности Ирана.

Представници Савета безбедности су убиство Сулејманија оценили као освету ДАЕШ-а због борбе против тероризма, која је изведена рукама САД.

Пентагон је јутрос потврдио да је ирански генерал Касем Сулејмани убијен и да је операција изведена по налогу америчког председника Доналда Трампа. Ирански генерал је убијен током напада на аеродром у Багдаду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала